FÅRHUSET VID FORSEN

farhus

Vi bygger tak på Carins och Thomas timring.

jagfred

 

Här kommer jag full av glädje med Htre´s Nya Fredscentralen  och snart framme vid Niemiforsen där arbetet med fårhuset ska påbörjas.

 

 Bara en stock kvar.

LENAS ALTAN

Lena ville ha lite bättre möjlighter att sträcka ut benen på sin altan i torpet i Altersund/Persön. Det blev ett roligt jobb. Jag gillar att jobba nära kunden med lösningar eftersom arbetet fortskrider. Lisen fick vara bollplanket med direktkontakt med sin mamma under arbatets fortskridande.

lena800x

MATTIAS VILDMARKSALTAN

I början på semestern 2013 byggde Mattias och jag under en helg en altan från tallar som stod kring stugan. Vi började med att fälla lämpligt antal träd som vi sågade till tillräckligt tjocka bräder. Målet var att altanen skulle vara tillräckligt stabil så att man kan slappna av.

legosol800x


Vi fällde några tallar mellan bastun och vattnet som fick utgöra bjälklaget.

bjalke600x

fardig600


Så var altanen klar.

SARAS FÖRSTUGA

Sara behövde en uppställningsplats för barnvagnen och frågade mig om jag hade tid och lust, och det hade jag :) Började med att sätta upp tre rejäla stolpar med hjälp av hanomagen och dess fantastiska kran.

hanomag800x

 

Sedan fäster jag golvreglar mellan stolparna och väggen och bygger takstolar.

forstu800x

 

Nu tar vi en paus i arbetet med förstugan. Golv, tak och underspikning är på plats. Herrskapet får fundera på fortsättningen och samla sig till barnafödandet. Det har varit ett roligt bygge med närhet till kunden som motto ;)

forstklar600x

1000 tecken kvar